coaching beyond your dreams

Hem » Uncategorized » Håll varandra högt!

Håll varandra högt!

Alla har vi haft någon fantastisk lärare under vår skoltid – som har varit uppmuntrande, full av respekt för sina elever och som verkligen ’sett’ både dig och de andra. Hur kändes det? Säkert har vi också haft en lärare, som har ’förminskat’ dig. En lärare som inte förväntade sig något utan såg eleverna som ’hopplösa’. Fundera över hur dessa två typer av lärare påverkade dig. De flesta lärare och människor är en mix av de bägge sorterna.

Som coach håller jag alltid personen högt och förväntar mig mycket mer än personen själv gör (och ändå kommer jag inte upp till personens fulla potential). Vad skulle ha hänt med dig om din första chef hade sett din fullaste potential? Var hade du varit idag?

Många chefer som vill bli coachade, vill ha hjälp att motivera någon speciell medarbetare, eller vill hitta lösningen på ett ’personalproblem’, som det så vackert heter. Ibland har vi jobbat med chefens inställning till den här personen. Situationen kan förändras avsevärt bara genom att ’hålla någon högt’.
Tänk på någon som du ser som ’hopplös’ (många gånger kommer våra barn i synfältet) – uppvärdera personen – fördubbla det och verkligen känn hur din syn på personen ifråga förändras. Ge akt på vad som händer . . . .

Kolla in fråga 1. under fliken Drömresan!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: