coaching beyond your dreams

Hem » Uncategorized » Hur kan jag använda coaching i vardagen

Hur kan jag använda coaching i vardagen

Om du har en ’coachande hållning’ d v s förutsätter att alla dina medmänniskor har resurser att klara av det som möter dem, har du redan där behållning av sättet att vara. Om du dessutom inte talar om för folk vad de ska, borde eller måste göra – ja då har du kommit långt. Det är inte alltid enkelt men det ger resultat i långa loppet.

Jag hade en kvinna på utbildningen om hur man coachar individuellt i grupp. Hon berättade att hon hade en väninna, som jämt och ständigt ringde henne om allt möjligt. Frågade om råd och i övrigt påverkade den här kvinnan, så att hon helt enkelt inte ville prata med henne längre. Men så hade hon ju lärt sig att ställa frågor var mycket effektivt och det var vad hon gjorde nästa gång väninnan ringde. Inga tips, råd eller åsikter om vad kvinnan själv tyckte utan bara frågor. Skillnaden var uppenbar. Hon kände sig inte utsugen eller slut och trött på väninnan och väninnan tackade henne för ett fantastiskt bra samtal. Snacka om vändning.

På jobbet kan man också ställa frågor i stället för att tala om för folk hur man bör eller inte bör göra och inte minst våra barn. De har mycket större resurser än vi som föräldrar, lärare och andra vuxna tror. Fråga dem och bli förvånad över svaren.

Använd frågor. Inte manipulerande frågor, där du själv har en excellent lösning utan utforskande, intresserade frågor.

Kolla in fråga 2. under fliken Drömresan!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: