coaching beyond your dreams

Hem » Uncategorized » Gruppcoaching -Tillfällen för gruppcoaching

Gruppcoaching -Tillfällen för gruppcoaching

 

 

När kan man använda gruppcoaching?

Det kan till exempel användas för att

·      Utveckla verksamheten  Att gruppcoacha för att få utveckling av verksamheten ger ofta bredare perspektiv på verksamheten. Vid ett tillfälle kom till exempel bemötande av kunder och förhållningssätt i verksamheten upp. Något som kanske annars inte skulle ha getts så stort utrymme. Nu valde man att även jobba aktivt med dessa områden. Dessutom skulle det inte belasta budgeten med kostnader men däremot ge en effektivare verksamhet, som gynnade intäkterna.

·      Fånga upp nya idéer, en målinriktad och konstruktiv väg, som kan vara ett alternativ till brainstorming. Genom att coachingen tar upp aspekter från många olika håll, befrämjar detta nytt tänkande. Många nya förslag kommer upp och man betraktar dem förutsättningslöst. Dessutom tas bra idéer om hand i och med att man i coachingen även utformar handlingar.

·      Sätta fokus på ett speciellt område. Att coacha i grupp när det gäller en speciell fråga ger ofta många förslag, som man kanske annars inte hade tänkt på. Genom att formulera frågorna coachande, kommer nya vinklingar upp och området blir allsidigt belyst.

·      Hitta en lösning på en situation eller en fråga.Precis som i individuell coaching är coaching ett bra sätt för att hitta annorlunda och kanske bättre lösningar på en fråga. Dessutom använder man hela gruppens kapacitet, vilket gör att det blir många fler synpunkter

·      Gruppen ska ta eget ansvar för vad som händer. Genom att man i coachingen ger hela ansvaret till gruppen, blir gruppan automatiskt tränad i att ta sitt fulla ansvar. Det kan ge gensvar i verksamheten i övrigt också om man gruppcoachar regelbundet.

·      Förbättra klimatet i gruppen.Eftersom man hjälps åt att hitta svaren och är aktivt deltagande förbättras oftast klimatet i gruppen. Man får ett gemensamt mål och att poängtera acceptans i coachingprocessen ger också ett bättre och mer tillåtande klimat.

·      Förbättra samarbetet i gruppen.Det aktiva deltagandet gör att alla hjälps åt. Förslag och synpunkter bygger vidare på det som sägs och därför blir man medveten om samarbetet. Det går bättre att gruppcoach om alla hjälps åt och plötsligt är man mitt i ett aktivt samarbete inom gruppen.

Kan det finnas fler anledningar till att gruppcoacha? Skriv gärna och ge dina synpunkter!

 

 

 


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: