coaching beyond your dreams

Hem » Uncategorized » Gruppcoaching – Viktiga faktorer för att gruppcoaching ska bli så bra som möjligt.

Gruppcoaching – Viktiga faktorer för att gruppcoaching ska bli så bra som möjligt.

  • Etiska regler följs (Enl. ICF). Att respektera och följa de etiska regler som finns inom coachingen gör coachingen ännu kraftfullare. Det skapar respekt och tillit, som påverkar alla positivt.
  • Aktivt deltagande av alla i hela gruppen. För att skapa trygghet i gruppen är det viktigt att alla är aktiva i coachingprocessen. Tystnad föder osäkerhet och de övriga i gruppen vet inte var de inaktiva befinner sig. Delaktigheten är en viktig faktor för att coachingen ska ge bra resultat.
  • Fullständig närvaro såväl fysiskt som mentalt. Är deltagarna inte närvarande blir gruppen inte hel och potentialen krymper. För varje deltagare som ’försvinner’ blir gruppen en ny organism. Det gäller både att finnas på plats men också att vara närvarande i nuet.
  • Frivillighet. Bästa resultatet åstadkommer gruppen om alla har en uppriktig vilja att delta med hela sin kapacitet. Ärlighet, frivillighet och acceptans hos alla i gruppen förstärker gruppens förmåga.
  • Coachkompetenserna för coaching respekteras. Att bli duktig på coachkompetenserna och följa dessa, gör coachingen effektiv och ger kraft åt hela gruppen. Genom att träna, träna och åter träna, kommer gruppen att bli mycket effektiv i att ha ett coachande förhållningssätt men också att minimera tiden och nå snabbare resultat.
  • Coachen har ansvar för att gruppen får den uppmuntran den behöver. Viktigt är dock att inte förstärka vissa åsikter och synpunkter, som kan tolkas till att coachen tycker att de är viktiga. Att inte visa sina egna värderingar är nödvändigt från coachens sida.

Kan det finnas fler faktorer som är viktiga för bra gruppcoaching?


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: